Wijn en eten
De wijnkeuze kan je gerecht maken of breken. Een goede combinatie kan zowel het gerecht, als de wijn nog lekkerder maken! Maar pas op, een slechte keuze kan het ook verpesten…
Om dit te voorkomen, willen we jou op deze pagina informatie geven over de combinatie tussen wijn en eten.
Eet smakelijk dit weekend!




Basisregels
1. Gewicht
Zorg dat eten en wijn van hetzelfde gewicht zijn
Stevig eten met een stevige wijn (vlees met Shiraz) en licht eten met een lichte wijn (salade met Albarino).
2. Karakter
Combineer een wijn met hetzelfde karakter als het eten
Volle smaak met een volle wijn en een frisse smaak met een frisse wijn.
3. Zuurgraad
Pittig eten gaat fantastisch bij een wijn met een zuurtje
Pittige eten in combinatie met een zuurtje en romig eten met een zachte, droge wijn.
4. Tannine
Tannine in combinatie met een rijke maaltijd
Stevige wijn (Cabernet Sauvignon) met een tanninerijke maaltijd.
5. Fris
Frisse, zure wijn in combinatie met een zout gerecht
Een frisse wijn (Sauvignon Blanc) balanceert een zout gerecht zoals olijven of feta kaas.
6. Saus
Zit er saus bij jouw gerecht? Let op!
Rode en vleessaus met een stevige wijn en lichte witte saus met een frisse wijn.
“A meal without wine is like a day without sunshine.”

Ons favoriete menu
Starter
Een fantastische frisse wijn in combinatie met een feta kaas salade


Main
Favoriete gerecht? Een pizza met worst! In combinatie met deze stevige Zinfandel van Francis Ford Coppola kunnen wij ons niets beters bedenken.
dessert
Een frisse fruit sorbet in combinatie met deze Prosecco. Een fantastisch einde van het diner!

Gerechten
Benieuwd naar lekkere gerechten en wijn-eten combinaties?
Klik dan snel hieronder en lees verder!




