Winkelmand

Wij zijn verhuisd!

Gratis verzending in Nederland & Belgie vanaf €75

Bestel al vanaf één fles!

Dit Paas weekend

Ei en wijn

Het is weer bijna Pasen en dit betekent natuurlijk eieren op het menu. Het is een traditie om met Pasen ei te eten, maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Met Pasen vieren we een nieuw leven, en wat is er een mooier symbool voor een nieuw leven dan een ei? Gelukkig kunnen we eieren eindeloos combineren en er veel verschillende gerechten mee maken.

Maar eindeloos combineren met wijn ligt iets meer gecompliceerd, want ei en wijn gaan lastig samen. Heb je wel eens gemerkt dat bij het eten van ei de wijn hard of zurig over kan komen? Dit komt omdat ei een laag zuurgehalte heeft. Je mond speelt in op dit lage zuurgehalte. Neem je een slokje witte wijn met een hoger zuurgehalte, dan smaakt de wijn zuurder dan hij eigenlijk is.

En dit is voor jou als wijnliefhebber vervelend, want je wilt met Pasen een glas wijn drinken. Om die reden geven we jou advies hoe je ei en wijn het beste combineert!

Pasen en wijn

Waar je vooral op moet letten is dat je wijn niet te veel zuren bevat. Wat ook erg belangrijk is bij eiergerechten is dat er vaak met sauzen gewerkt wordt. In dat geval bepaalt de saus de smaak en het ei alleen nog de structuur. Dit maakt het combineren van ei met wijn weer totaal anders.

De paas-eiergerechten worden vaak in combinatie met Hollandse asperges gegeten. Asperges worden net als ei veel gegeten met Pasen. Als we kijken naar het smaakgehalte van een ei of aspergegerecht dan is dat licht. Het mondgevoel is erg zacht en niet strak. Door deze factoren zoeken we een wijn met het smaakprofiel rond en zacht. Je kunt hierbij denken aan een frisse Chardonnay (zonder houtrijping), Gruner Veltliner, Pinot Blanc, Riesling of Sylvaner.

Uit ons eigen assortiment raden wij graag de wijnen aan van Julia Schittler. Naast een goede wijnspijs combinatie passen deze wijnen met hun aantrekkelijke etiket ook goed bij de Pasen. Het oog wilt tenslotte ook wat 🙂

Bubbels

Op een perfecte paasbrunch mogen absoluut geen bubbels ontbreken! Gelukkig kunnen mousserende wijnen, naast de bovengenoemde witte wijnen, ook op tegen de zachte smaken van het ei. De bubbels maken je mond schoon en fris. Daarnaast passen mousserende wijnen ook perfect bij gerookte zalm. Welke je waarschijnlijk ook tijdens de Pasen serveert.

Denk bij Pasen dus vooral aan frisse wijnen met een zacht karakter, want deze gaan goed bij (de meeste) lichte gerechten.

Liever een rode wijn? Dan adviseren we je een Merlot, Pinot Noir of Valpolicella Ripasso.

Met deze tips over Pasen en wijn kan jouw wijnspijs combinatie niet mis gaan dit jaar!

Fijn pasen! 🙂

Julia Schittler paaswijnen

Logo Schittler Becker
Gratis verzending

Op orders vanaf €75 in Nederland en België

Gratis retourneren

14 dagen geld terug garantie

Wereldse wijnen

Gekozen bij de beste wijnboeren

100% Veilige betaling

iDEAL / PayPal / Afterpay / Creditcard

×