Winkelmand

Wij zijn verhuisd!

Gratis verzending in Nederland & Belgie vanaf €75

Bestel al vanaf één fles!

Dit weekend...
...drinken wij de Pfaffl Vom Haus- Grüner Veltliner!

Pfaffl - Vom Haus Grüner Veltliner

Gruner Veltliner is de nationale wijn van Oostenrijk. Er gelden strikte regels voor de fermentatie en botteling, waardoor de hoge kwaliteit wordt gegarandeerd. Als je wel eens op vakantie bent geweest in Oostenrijk is de kans groot dat je een Grüner Veltliner op hebt. Helaas is deze wijn in Nederland niet heel bekend. Ontdek daarom deze Oostenrijkse peperige, witte wijn en waan jezelf even in het prachtige Alpenlandschap. 

Proost op het zonnige weekend!

Wijn

Ten zuiden van de Oostenrijkse stad ‘Krems an der Donau’ ligt de abdij van Göttweig (Stift Göttweig). Samen met de abdijen Krems en Melk is het, als onderdeel van het cultuurlandschap van de Wachau, opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Sinds 1083 worden op de Göttweiger Berg op traditionele manier wijnen gemaakt. Deze wijn is gemaakt van 100% Gruner Veltliner druiven. De Messwein (altaarwijn) kan niet worden geproduceerd zonder toestemming van de bisschop. Daarnaast moet de wijn natuurlijk en ongewijzigd zijn, wat resulteert in hoge kwaliteit. Deze lichte wijn met 12% is toegankelijk en makkelijk drinkbaar.


Regio

Deze wijn is afkomstig uit Wagram (ook wel genoemd Donauland), waar de wijngaarden zijn gelegen langs de oever van de Donau. Heel vroeger was dit gebied de kust van de prehistorische oceaan. Hierdoor is er een laag löss overgebleven, waar de wijnstokken goed op groeien. De Gruner Veltliner, welke het meest is ingeplant, krijgt hierdoor een kruidige smaak.

Onze mening

"De wijn is gemaakt van 100% Grüner Veltiner, de in mijn ogen mooiste druif van Oostenrijk. De wijn is fris, fruitig, maar toch ook romig en complex. Een goede wijn met een prima afdronk."
"Alles wat je van een Grüner Veltliner verwacht heeft deze wijn in zich. Fris, sprankelend en aroma's van appels en perzik."

Jaar

Vintage 2019

Eten & Wijn

Wij denken dat deze wijn uitstekend te combineren is bij gevogelte, magere vis, gezouten vlees en aziatische gerechten.

Bewaar

Deze wijnen zijn gemaakt om relatief jong te drinken. Dit komt mede door het frisse karakter.

Gratis verzending

Op orders vanaf €75 in Nederland en België

Gratis retourneren

14 dagen geld terug garantie

Wereldse wijnen

Gekozen bij de beste wijnboeren

100% Veilige betaling

iDEAL / PayPal / Afterpay / Creditcard

×