Winkelmand

Wij zijn verhuisd!

Gratis verzending in Nederland & Belgie vanaf €75

Bestel al vanaf één fles!

Coppola wijn

Coppola wijn

Coppola wijn, een ware sensatie om te drinken. Het zijn wijnen van de wijnliefhebber Francis Coppola. En inderdaad, Coppola staat ook bekend als de film regisseur van de Godfather! Hij heeft zijn filmgeld geïnvesteerd in verschillende wijndomeinen. Je hebt vast wel eens een Coppola wijn geproefd. Maar hoe zijn deze wijnen tot stand gekomen? En hoe zijn deze wijnen uitgegroeid tot zo een prachtig wijnmerk? 

Francis Ford Coppola is een man met passie, hij houdt van wijn en van wijn maken. Met deze eigenschappen is alleen het beste van het beste goed genoeg voor een Coppola wijn. Francis Coppola bezit over diverse wijnvelden in Californië. De tientallen verschillende wijnen van Francis Coppola zijn onderverdeeld in verschillende series met ieder zijn eigen unieke kenmerken. Bekijk hier het aanbod van Coppola wijnen.

Series van Coppola wijnen

Waarschijnlijk ben je al bekend met de Diamond Collection van Francis Ford Coppola. De wijnen uit deze collectie zijn erg populair en worden gezien als de entry-wijnen. De director serie en de directors cut serie zijn twee andere bekende series van de Coppola wijnen.

De director serie is bedoeld voor het middensegment. De wijnen uit deze serie zijn gemaakt van druiven die enkel uit Sonoma County afkomstig zijn. Dit is een van de weinige appellations met een micro klimaat. Druiven die groeien in een koel klimaat zoals de Chardonnay en Pinot Noir kunnen hier opgroeien, maar ook druiven zoals de Cabernet Sauvignon en Merlot doen het hier goed. De hele Director’s serie bestaat daarom uit deze 4 druiven.

De Directors cut serie is de topserie van Coppola. En dat is niet zonder reden. De wijnen van deze serie worden gemaakt van het mooiste fruit en kennen een lange opvoeding. Daarnaast zijn de wijnen speciaal doordat het aanbod relatief beperkt is. Het is afkomstig uit kleine gebieden. 

Geschiedenis van Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola stond bekend als filmregisseur, maar ondertussen was hij ook een grote wijnliefhebber. Zijn beslissing om een wijbedrijf te kopen kwam niet onverwachts. Wijn maken is een traditie binnen de familie van Coppola. Hierdoor groeit Francis Coppola ermee op.

Zijn grootvader maakte als hobbyist al wijnen in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Dit waren geen bijzondere wijnen, maar gewoon doorsnee wijnen die iedereen lekker vond. De hobby van zijn opa bouwde Francis Coppola uit tot een wijn imperium.

In 1975 ging Francis Coppola op zoek naar een woning voor de zomermaanden. Tijdens deze zoektocht ontdekte hij Inglenook, een bijzondere estate, in het wijngebied Napa Valley gelegen in Californië. Francis Coppola raakte onder de indruk en kocht samen met zijn vrouw het landgoed en de omliggende wijngaarden. Hij noemde zijn nieuwe estate de Niebaum-Coppola estate winery. Het werd een wijnbedrijf volgens de Franse traditie, maar dan in Californië. 

Ontstaan Francis Ford Coppola Winery

Coppola splitste zijn bedrijf op. Het wijnbedrijf in Napa vernoemde hij in 2006 naar zijn beroemdste wijn, de Rubicon, een bordeaux-achtige blend uit Napa. Dit gedeelte van zijn bedrijf stond sinds 2006 bekend als de Rubicon Estate, maar heeft sinds 2011 zijn oude naam weer terug. 

De andere wijnen van Coppola kregen een eigen onderkomen in Geyserville, in de Californische Sonoma-vallei. Francis Ford Coppola Winery was geboren! Sinds 2006 produceren ze hier echte Coppola wijnen van hoge kwaliteit.

Het is een echte beleving wanneer je dit wijnhuis bezoekt. In 2010 opende het wijnhuis haar deuren. De winery is opgezet als een gezinsvriendelijk resort. Dit maakt een bezoek aan het wijnhuis uniek. Er is zelfs een bar met terras, een openluchtzwembad, diverse wijnbars en een restaurant. 

In 2011 werd de Francis Ford Coppola Winery uitgeroepen tot de USA Wine producer of the Year.

Wat maakt een Coppola wijn zo bijzonder?

Dat de Coppola-wijnen zo succesvol zijn geworden is te danken aan de moderne en nauwkeurige techniek die werd toegepast bij het maken van de wijn. 

Francis Coppola werkte met druiven uit de gehele kust van Californië. Door langdurige contracten met de telers was hij altijd zeker van een betrouwbare en vaste kwaliteit van de druiven. Het constante contact tussen de telers en wijnmakers zorgde ervoor dat het juiste moment van de pluk werd bepaald.

De smaak van de druif bepaalt alles

De druiven werden geproefd om de smaak te controleren en de rijpheid te bepalen. De smaak van de druif gaf altijd de doorsnee van een beslissing. Nooit namen ze beslissingen op basis van technische gegevens.

Deze werkmethode leidde tot een grote stap vooruit van de wijnen van Francis Coppola. Het is een reeks wijnen die de veelzijdigheid en de kwaliteit van druiven en wijnen uit California perfect weerspiegelen.

De wijnen zijn alles behalve oppervlakkig. Ze zijn krachtig, hebben een lange afdronk en zijn perfect in balans. 

De bekende series zijn de wijnen uit de Rosso & Bianco serie, de Diamond serie, Directors serie en de Directors cut serie. Daarnaast zijn er nog een aantal pareltjes die het proeven waard zijn!


Bekijk Coppola wijnen

Gratis verzending

Op orders vanaf €75 in Nederland en België

Gratis retourneren

14 dagen geld terug garantie

Wereldse wijnen

Gekozen bij de beste wijnboeren

100% Veilige betaling

iDEAL / PayPal / Afterpay / Creditcard

×